2020-11-06 07:54:43• hírek • Bede Emőke

Újabb Szatmár megyei településeken lépett érvénybe a vörös forgatókönyv

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Újabb Szatmár megyei községek esetében is meghaladta a 3 ezreléket a fertőzöttségi ráta, így ezekben is érvénybe lépett a vörös forgatókönyv - tájékoztat a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal.

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság csütörtöki ülésén megállapították, hogy Csomaköz, Kálmánd, Érkávás községek és Szatmárnémeti városa mellett immár Börvely, Kökényesd és Érszakácsi közigazgatási egységek területén is meghaladta a fertőzöttségi ráta a vízválasztónak számító 3 ezreléket, így ezekben is a vörös forgatókönyvnek megfelelően újabb szigorítások kerülnek bevezetésre.


Ennek értelmében kötelezővé válik az orrot és szájat eltakaró maszk viselése az öt év fölötti személyek számára minden kültéri és beltéri közterületen. Felfüggesztik a mozik, színházak, előadótermek, játéktermek tevékenységét, tilossá válik a beltéri étel- és italkiszolgálás, a szállodák és panziók pedig csak saját szállóvendégeiket szolgálhatják ki beltéri éttermeikben.


1,5 felett egyre több közigazgatási egység is

Tovább bővült ugyanakkor azon közigazgatási egységek listája is, melyek elérték vagy meghaladták az 1,5 ezrelékes fertőzöttségi arányt. Ez alkalommal Hadad község került fel a listára, így már e közigazgatási egységre is érvényesek a vészhelyzeti bizottság által korábban megszabott szigorítások. A mozi-, koncert- és előadótermek, illetve játéktermek maximális befogadóképességüknek legfeljebb 30 százalékát tölthetik meg, csakúgy mint az éttermek, kávézók, bár utóbbiakra vonatkozóan érdemes tudni azt is, hogy ezek naponta csak 6 és 23 óra között fogadhatnak vendégeket. Nyílt és zárt közterületeken minden 5 évnél idősebb személynek kötelező a maszk viselése. Végül, de nem utolsósorban tilos szabadtéri előadásokat, koncerteket ünnepségeket és magánrendezvényeket is szervezni, e szabály alól pedig a drive-in típusú események sem jelentenek kivételt.


Mutatjuk az érintett területi-közigazgatási egységek teljes listáját.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: